Over Ons

Wie zijn we en hoe ontstond Original Mocros? 

Ontwerpster en onderneemster Aaliyah Bochhah ontdekte tijdens de vele reizen naar haar geboorteland Marokko een groep moeders die op ambachtelijke wijze originele Marokkaanse mutsen maakten. Ze was op slag verliefd en ze kreeg het idee om een nieuwe mutsenlijn te lanceren in Nederland. Sinds 2012 ontwerpt Aaliyah jaarlijks samen met deze Marokkaanse mama’s haar collectie, Original Mocros.

Original Mocros Aaliyah Bochhah

Maakproces

De Original Mocros mutsen zijn 100% Marokkaans, met de hand gemaakt door Marokkaanse moeders en gemaakt van 100% eco-vriendelijk gekleurd katoen. De lokale moeders die met Original Mocros samenwerken krijgen een Fair Trade vergoeding. 

Original Mocros Cotton Painter

Original Mocros Drying Cotton

Nadat het katoen op traditionele wijze is geverfd met plantaardig pigment wordt het te drogen gehangen. Aaliyah maakt voor elke collectie een keuze uit verschillende kleuren katoen en stelt daarmee de kleurcombinaties van de mutsen samen. 

Original Mocros Color Swatches

Op basis van de afgesproken patronen en kleurcombinaties gaan de vakvrouwen aan het werk en ontstaat er elk jaar weer een kleurrijke en verrassende collectie! 

Original Mocros Collection